M

TCT'93

Bij de in 1993 opgerichtte Toerclub Tilburg kun je zowel een sportieve fiets, een racefiets als MTB terecht. De club heeft meer dan 200 leden. De meeste ritten worden vanuit Boerke Mutsaers Tilburg (maps) georganiseerd. Ook rijden er wekelijks veel splintergroeperingen die van andere locaties starten.

Er worden op bijna elke dag van de week tochten georganiseerd waar je aan deel kan nemen. Er onderscheiden zich drie disciplines.

Recreatieve fiets

Dit is de reguliere (sportieve) fiets zonder racestuur, al dan niet elektrisch. Er wordt gemiddeld zo'n 45 kilometer per tocht gefietst. Met koffie uiteraard. Lees meer.

Racefiets

De toerrijder rijdt op een racefiets. Dit is de hoofdmoot van de club. Er wordt zeer variabel tussen de 60 en 200 kilometer gefietst, afhankelijk van de tocht. De kruissnelheden varieren tussen de 25 en 40 km/u. Ook worden er onderling de toerversies van ritten als de Amstel Gold Race, Ronde van Vlaanderen of Waalse Pijl gereden. Lees meer.

MTB

Voor mensen op de Mountain bike worden er tochten georganiseerd door het bos, veld en duinen. Ook voor het meer heftigere werk in bijvoorbeeld de Ardennen kom je hier aan je trekken. Lees meer.

Evenementen

Naast fietsen organiseren we ook enkele evenementen die je misschien wel bekend in de oren klinken: Abdijentocht en The Gravel Pit. Ook onderhouden we fietsroutes.
Klik hier voor meer info.

Nieuwsgierig geworden? Lees verder over de kosten, het tenue, of word lid!

http://www.tct93.nl/TCT93