Rittenoverzicht

Team

Mountainbike

Mountainbike

TCT93 is begonnen met leden op de racefiets die in de wintermaanden de mountainbike pakten en lokale veldtoertochten reden om de winter te overbruggen. Sinds een aantal jaren is mountainbiken een volwaardige afdeling. Ook tijdens het wegseizoen worden nu MTB-activiteiten georganiseerd en neemt mountainbiken naast racefietsen, gravelen en de recreanten een eigen plaats in.

In de weekenden en op erkende feestdagen worden “officiële” clubritten aangeboden. Voor deze clubritten is het TCT93 tenue verplicht. Deelnemen aan clubritten levert punten op voor het 'clubkampioenschap', dat op de website wordt gepubliceerd.

Groepen en snelheden
Het fijnst fiets je in een groep als de deelnemers ongeveer even sterk zijn. Dat geldt ook op de MTB. Als er genoeg deelnemers zijn worden er 2 snelheidsgroepen gemaakt: Wi-Jo groen (ong. 19 km/u) en Wi-Jo zwart (21-22 km/u). In de wintermaanden lukt dit vaak omdat veel leden de overstap gemaakt hebben vanaf de racefiets. Een voorrijder bepaalt de route en de afstand. Deze ligt rond de 60-70 km.

Ook wordt er door de Wi-Jo zwart groep soms de MTB routes van de Loonse en Drunense Duinen of Dorst aangedaan. Daarnaast worden er samen diverse veltoertochten gereden.

Vanaf het laatste weekend van februari blijven de fulltime MTB-ers over, aangevuld met leden die zin hebben in weer een keertje rijden op de MTB. Zeker als er een langere rit gepland staat (90-100 km) of een speciale rit als de tocht door de Kroondomeinen of een rit in Limburg is er volop animo. Vaak sluiten dan ook leden op hun gravelbike hierbij aan. Via de Cyql app worden de ritten aangekondigd.

Vertrek bij Boerke Mutsaers

  • Deelnemers melden zich aan.
  • Er is Koffie/thee is beschikbaar op kosten van de vereniging. Wees dus op tijd!
  • Stipt om 09.00 uur wordt er vertrokken vanaf de parkeerplaats aan de Vijverlaan

 

Bijzondere activiteiten

  • Jaarlijks wordt er door enkele ervaren leden een Clinic verzorgd om andere leden meer MTB vaardigheden bij de brengen, Altijd een gezellige ochtend, omlijst met koffie/thee en gebak.
  • Sluitingsrit MTB -winterseizoen (februari). Afsluitende MTB rit met koffie en gebak, pauze bij “In den Bockenreyder. Veel leden zetten hun MTB hierna op stal tot het najaar.

Ritten buiten de club om
Vanaf het verzetten van de klok wordt er door leden op de MTB ook door de week in groepsverband gefietst. Dit zijn geen clubritten omdat ook externen van de partij kunnen zijn. Op woensdag is er MTB SUST. Voor meer info hierover zie MTB SUST Facebook.

Lid worden?