Column van de oud-voorzitter Ivo Maas

Column van de oud-voorzitter Ivo Maas
17 november 2023

Tegen het eind van dit jaar en onder de kerstboom overpeins ik het wielerjaar van onze vereniging. Dit jaar was een soort rollercoaster van mooie en nare gebeurtenissen. Maar wat ben ik trots dat ik lid ben van onze vereniging. Ze heeft mij zelfs enthousiast gemaakt voor de gravelbike.

Dit geeft wel een dilemma. Typisch iets voor onder de kerstboom. Wel of niet een gravelbike aan schaffen. Ik kan natuurlijk op mijn oude maar nog goede mountainbike blijven fietsen, maar die is toch vooral voor het zwaarder modderwerk. De fiets is dan ook zwaar, dit in tegenstelling met een gravelbike. Maar wat is dan het probleem? De kosten natuurlijk. Als je ziet wat die fietsen tegenwoordig kosten! Eerst maar eens een klein gravelfietsje in de kerstboom hangen. Laat ik eerst maar eens proberen terug te komen in het peloton.

Afgelopen weken heb ik een stevige Covid doorgemaakt. In jaren ben ik niet zo ziek geweest. Rustig aan, roep ik tegen mijzelf. Gewoon weer gaan opbouwen. Wij hebben nog de tijd zolang het hoogseizoen niet is aangebroken. Als oud dokter weet ik dat Covid niet zomaar een griepje is, al ervaren dat sommigen zo. Uit onderzoek blijkt dat het virus behoorlijk schadelijk kan zijn. Dus rustig proberen terug te komen. En dat is niet gemakkelijk met het grote en verleidelijke aanbod. Mountainbiken, gravelen en veldtochten zijn aan de orde van de dag. De winter houdt zich in, dus ook op de weg valt goed te rijden. En natuurlijk, ook op Zwift. Ik beloof dat ik mijn best ga doen voor het nieuwe jaar. Is dit geen mooie wens voor iedereen?

Geniet allen van de kerstdagen en maak er wat van in het nieuwe jaar.

De vereniging TCT’93 is er klaar voor!

Ivo Maas