M

MTB afdeling

TCT'93 bestaat uit zijn oorsprong uit leden op de racefiets die in de wintermaanden de mountainbike of crossfiets pakken om de lokale veldtoertochten te rijden om de winter te overbruggen. Een aantal jaren geleden ontvingen we steeds meer signalen op van leden om van de winteractiviteit een volwaardige afdeling te maken zodat er meer gefaciliteerd wordt rondom het mountainbiken. Dat is gelukt en sinds een aantal jaren worden er buiten de winter om ook tijdens het wegseizoen activiteiten georganiseerd, zodat mountainbiken binnen TCT'93, naast de tourfietsers en de recreanten, centraal staat.

We communiceren via de (besloten) Facebook groep van TCT'93, Leden van TCT'93, om samen af te spreken waar we een rondje gaan rijden. Naast Facebook e-mailen we de leden over de zogenaamde specials zoals clinics, toertochten, mtb uitjes en andere zaken.

Als we lokaal gaan rijden dan bepalen we de afstand aan de hand van het weer en de vorm van de dag. We fietsen altijd volgens het SUST (Samen Uit, Samen Thuis) principe! Als de groep groot is verdelen we hem naar snelheid en wachten we op elkaar aan het einde van de vaste route. Zorg dat je goed voorbereid bent en dat je fiets in orde is. Voor de MTB route van de Loonse en Drunense duinen heb je een sticker nodig. Deze is hier verkrijgbaar.

Tijdens de weekenden vertrekken we gezamenlijk voor ritten in de nabije omgeving en/of voor de diverse georganiseerde tochten in de regio, en ver daarbuiten! Deze toertochten vermelden we op Facebook, e-mailen we en zetten we op de Clubritten MTB kalender. Schroom niet om zelf iets te posten op Facebook als je ergens een mooie tocht wil rijden! Wil je geïnspireerd raken voor een tocht kijk dan op www.mtb-you.nl, www.mtb-kalender.nl of www.ntfu.nl/kalender

Zomerseizoen

Veel mountainbikers bij TCT'93 rijden vanaf het laatste weekend van februari (weer) op de racefiets voor ritten op de weg, Wie op pad wil met de mountainbike wordt geadviseerd dit te melden via de facebooksite, zodat anderen kunnen aanhaken en je niet alleen op het verzamelpunt staat.

Tijdens de weekenden verzamelen we bij Boerke Mutsaers (maps) en starten we na de koffie op zaterdag en zondag om 9 uur. Ook kan via Facebook afgesproken worden om buiten Tilburg een tocht of mtb route te gaan rijden.

Winterseizoen

Vanaf het tweede weekend van november wordt er weer volop gemountainbiked, omdat ook de toerrijders weer op de mtb stappen.

Tijdens de weekenden verzamelen we bij Boerke Mutsaers (maps) en starten we na de koffie op zaterdag en zondag. Dit is normaliter om 9.30 uur. Tussen de eerste zondag van november en de laatste zondag van februari is het wegseizoen officieel gesloten.

Bijzondere activiteiten

Onder aanvoering van de mtb-cie worden naast bovengenoemde clubritten regelmatig bijzondere activiteiten georganiseerd. Zo zijn er gezamenlijke themaritten en clinics. En ook in de zomermaanden nemen we deel aan door derden georganiseerde tochten. Verder wordt samengewerkt met evenementen als de Tilburgse Fiets4daagse en Tilburg Fietst.

Nieuwe mountainbikeroute Stadsbos013

Begin 2019 is een geheel nieuwe mtb-route door het stadsbos in het westelijke deel van Tilburg in gebruik genomen. Bij de aanleg en het onderhoud van deze route van ca. 18 km zijn meerdere leden van TCT'93 betrokken. De route is vrij toegankelijk voor iedere mountainbiker.

De route kan vanaf veel plekken gestart worden, echter wordt de ingang tegenover de hockey velden aan de Zwartvenseweg (maps) vaak als startpunt gezien.

Klik hier voor de Facebookpagina.

 

http://www.tct93.nl/Afdelingen/MTB_afdeling