M

Tilburg Fietst Festival 2018! Wij zijn er bij!

Is de fiets voor u een vervoermiddel; Op de fiets naar school, werk, uitstapjes, boodschappen. Daarnaast ook meer dan dat? Een manier om in beweging te zijn, buiten, in de natuur met het gevoel van vrijheid….

Altijd al eens in een groep willen rijden? Nieuwsgierig naar wat er buiten de stadsgrenzen aan moois te vinden is? Bewegen als persoonlijk doel op de agenda? Op zoek naar een leuke sportieve vereniging?

Bij een fietsevenement in ‘ons’ Tilburg waar de doelstelling is: nadrukkelijk inzetten op fietsbeleving en laagdrempelig informeren over het fietsen in brede zin. Mag TCT’93 niet ontbreken!

De fietsclub TCT ’93 is een prominente toerfietsvereniging in Fietsstad Tilburg. Als vereniging willen we het plezier van het fietsen delen met gelijkgestemde. Het fietsen inzetten als middel om te praten over wat je bezighoudt en om te ontspannen. Samen genieten van verschillende routes, in beweging zijn en ontdekken van nieuwe plekken in de omgeving.

Het is zo eenvoudig een fietstocht maken en het brengt je zoveel!

Op zondag 16 september 2018 wordt het Tilburg Fietst Festilval georganiseerd.

Vanaf de locatie van de info markt (de Oude Wagenmakerij, een mooie nostalgische hal in het hart van de Tilburgse Spoorzone) organiseren we speciaal voor het deze dag verschillende tochten. We vertrekken om 9 uur op de racefiets of mountainbike en fietsen verschillende routes en afstanden in het mooie Brabantse land. Een echte fietsprovincie. Over de dijken, langs het water, door de bossen en de landerijen.

We fietsten niet in een groep om elkaar naar ongekende hoogte te stuwen, maar juist omdat we genieten van elkaars gezelschap. Volgens een veelgehoord cliché maar daardoor niet minder waar 'samen uit, samen thuis.'

Aansluitend praten we graag na met een kop koffie en wat lekkers!

Veiligheid is een van onze kernwaardes. Zo is het niet dragen van een helm not-done en je houden aan de verkeersregels een absolute must. Gedraag je in het verkeer, wees vriendelijk naar andere weggebruikers (gun elkaar de ruimte) en laat geen afval slingeren.

Dus maak gebruik van deze uitnodiging, sluit aan, fiets en geniet mee!

De drie afdelingen van TCT'93 doen mee met het festival.

De routes voor de toerafdeling kun je hier downloaden:

  1. KOPAK-route - 116 km - gemiddelde snelheid 30 km/uur - https://www.afstandmeten.nl/index.php?id=2234852
  2. Bunga Melati-route - 104 km - gemiddelde snelheid 27 km km/uur - https://www.afstandmeten.nl/index.php?id=2234853
  3. René Timmermans Groente & Fruit-route - 71 km - gemiddelde snelheid 25 km/uur - https://www.afstandmeten.nl/index.php?id=2234854

Om 08:45 leggen we je uit hoe je veilig in een groep kunt rijden. Om 09:00 rijden we weg!

De MTB-ers rijden ook om 09:00 weg vanuit de Oude Wagenmakerij. Routes zijn 30 of 50 kilometer.

De Recreanten, onze meest seniore leden, rijden om 13:00 uur weg vanuit de Oude Wagenmakerij. De route is 40 kilometer.

http://www.tct93.nl/Nieuws/Tilburg_Fietst_Festival_2018_Wij_zijn_er_bij