M

Editie 2018 Fietsfestijn Tilburg

Zondag

Zondag 24 juni 2018 eerste dag van het 8ste Hart van Brabant fietsfestijn, een bewolkte ochtend 11 graden en windkracht 2. Om 9 uur opent Tonn het festijn. Voor de eerste keer is er ook een tocht voor MTB-ers deze vertrekken met een voorrijder richting Regte Heide, Nieuwkerk. Hij wenst alle deelnemers een mooie dagtocht en heelhuids terug. Gelukkig bleef het droog. Veel oude bekende die weer enthousiast op pad gingen. Ondanks dat er in de omgeving veel evenementen zijn name toch ruim 200 mensen deel aan dit festijn. In de middag brak er nog een flauw zonnetje door dat beloofd wat voor maandag. De mensen zijn overwegend vol lof over over de routes.
Foto's zondag dag 1

Maandag

Maandag 25 juni 2018 dag 2 van het fietsfestijn. Het weer komt traag opgang, het is droog de temperatuur stijgt later op de dag. Onze fietsenmaker en sponsor GIANT Van Bebber is aanwezig en heeft zich nuttig kunnen maken door het afstellen van remmen oppompen van de banden t/m vervangen van banden en repareren van een versnelling. De tocht gaat richting Dongen, Teteringen en zelfs Wagenberg prachtige route. Er zijn 200 deelnemers vertrokken. Er waren wat strubbelingen met het uitpijlen maar daar hebben de fietsers niet al te veel last van gehad. Enthousiast keren ze terug op de vertrek locatie TWC Pijnenburg, een pracht locatie.
Foto's maandag dag 2

Dinsdag

Dinsdag 26 juni vandaag een zon overgoten dag onze oudste deelnemer 93 jaar gaat ook nu weer op pad. Met een appeltje voor de dorst gesponseerd door De groentespecialist van Tilburg René Timmermans. Op dag 3 fietsen we door het leerlooiers gebied van Brabant Dongen, 's Gravenmoer en het Halve Zolenpad dit was vroeger een spoorlijn die gebruikt werd voor de aanvoer van de grondstoffen die nodig zijn in de schoenenindustrie. Daarna lekker uitwaaien op het pontje over de Bergsche Maas via Raamsdonkveer en langs de Donge door het karakteristieke 's Gravemoer Complimenten aan de uitpijlers goed gedaan.
Foto's dinsdag dag 3

Woensdag

Woensdag 27 juni Weer een traditionele hartelijke ontvangst bij Ronald Mc Donald huis Midden -West Brabant, nadat de deelnemers hebben moeten worstelen in het Leypark. De weergoden zijn ons gunstig gezind. Onze pijlen wijze je vandaag de weg naar eeuwen oude tiendschuur "De Nieuwe Hoef "in Gorp en Roovert. We hebben dit jaar weer dankbaar gebruik gemaakt van het clubhuis TWC Pijnenburg als start en finish locatie. En niet op de laatste plaats bedankt alle vrijwilligers zonder jullie inzet en helpende handen meedenken en doen was dit evenement niet tot stand gekomen. DEELNEMERS bedankt.
Foto's dinsdag dag 4

Ronald Mc Donald Huis Middenwest-Brabant

Op maandag 02-07-2017 hebben Jan Doorakkers (L) en Tonn de Jong (R) een bedrag van €1300,00 overhandigd aan Marlies Roos (M), ambassadrice van het huis. Dit bedrag is bij elkaar gebracht door de deelnemers en Hart van Brabant Fietsfestijn. Zoals altijd was het weer een feest een feestje als wij de deelnemers het Ronald Mc Donald huis aandoen, men kan dan laten zien wat het huis is en kan beteken, wanneer een dierbare in het ziekenhuis ligt.


Bezoek ook onze facebookpagina!

http://www.tct93.nl/Evenementen/Hart_van_Brabant_Fietsfestijn/Editie_2018_Fietsfestijn_Tilburg