M

Editie 2016 Fietsfestijn Tilburg

Fietsfestijn een compilatie - Filmpje Henk Ensink

Zondag dag 1

Vanmorgen om 9.00u is het Hart van Brabant Fietsfestijn voor het zesde jaar gestart. De zon laat verstek gaan en zelfs de regen blijft niet achter. Toch zijn er ruim 200 deelnemers vertrokken tussen de buien door. Vele maken gebruik van de check-up welke door GAINT Van Bebber aangeboden wordt. Ook is er veel interesse in de tentoonstelling 40-jaar fiets meerdaagse in Tilburg welke ingericht is door Louis Meijs. De mensen komen voldaan terug, de één kletsnat maar ook een aantal kurk droog
Er waren weer complimenten voor de organisatie.
Foto's dag 1

Maandag dag 2

Ook vandaag werden we niet gespaard voor de regen. Hierdoor aanvankelijk een slechte opkomst maar gaande de dag toch nog redelijk wat deelnemers.

Circa 180 deelnemers zijn gaan fietsen. Toch iedereen tevreden over de mooie tocht die we uitgezet hebben. Vaak werd door de deelnemers gaandeweg de tocht, van strategie veranderd en i.p.v. 70 km werd de 50 km gekozen , of van de 50 naar de 30 km. En dit had alles met het weer te maken.
Toch komen de deelnemers met plezier terug van de tocht die ze gereden hebben, met uitlatingen als “een mooie tocht” of “goed uitgepijld” of andere lovende woorden. Ondanks de regen steeds blije gezichten. En daar doen we het toch voor.
Jammer van die ene valpartij en een enkele klapband.

Doordat Louis Meijs de foto’s van de tentoonstelling heeft laten hangen, gingen nogal wat mensen kijken wat hier allemaal op staat. Leuk om dit te zien.

Verder werd er al redelijk wat ingeschreven voor de BBQ die we woensdag gaan houden. We hebben nog steeds de mogelijkheid om hiervoor alsnog in te schrijven.
Foto's dag 2

Dinsdag dag 3

Vandaag een mooie nederlandse dag, bewolkt en nu en dan zon!! Het was prima fietsweer en dat resulteerde in nieuwe aanmeldingen, dit keer halen we net niet de 200 deelnemers, neemt niet weg dat het aantal stijgend is. GIANT van Bebber, de fietsmaker had weer zijn handen vol om een groot aantal deelnemers te voorzien van volle en/of nieuwe banden en goed werkende remen, om ze weer veilig de route op te sturen. Dit initiatief wordt door heel veel deelnemers gewardeerd. Met groot enthausiasme komen de rijders terug, met positive verhalen over tochten en controleplaatsen en natuurlijk het prachtige fietsweer. Op naar dag 4 
Foto's dag 3

Woensdag dag 4

Vandaag de laatste dag, we hoopte voort te kunnen borduren op de dag van gisteren, niets is minder waar, 's morgens miezert het, al snel wordt het droog en blijft het droog. Er melden zich nog 50 mensen aan, daardoor komen we op 175 deelnemers. Maar ook nu weer hele blije gezichten als ze terug komen van de tocht.
Een prachtige opbrengst voor Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant, na tellen van alle bonnen en verdere inkomsten komen we op een afgerond bedrag van €800,00. Het festijn wordt afgesloten met een BBQ voor 80 personen, deelnemers en medewerkers. Veel deelnemers gaan voldaan naar huis en hopelijk tot volgend jaar.
Foto's dag 4


6de Hart van Brabant Fietsfestijn
Dat is 1, 2, 3 of 4 dagen fietsen van 26 tot en met 29 juni met als startlocatie:
TWC Pijnenburg, Bijsterveldenlaan 3 te Tilburg. (map)

Weidse landschappen, prachtige bossen, polders en pittoreske dorpjes maken deel uit van de uitstekend uitgepijlde routes van het Hart van Brabant Fietsfestijn. Uiteraard is er ook gezorgd voor stalling en elektriciteit en veiligheid zodat u uw fiets met een gerust hart 's avonds achter kunt laten.

40 jaar vierdaagse fietsevenementen in Tilburg
Op de startlocatie is een tentoonstelling ingericht over deze evenementen, van Avondfietsvierdaagse, Tilburgse fietsvierdaagse, Middenbrabant fietsvierdaagse en nu Hart van Brabant Fietsfestijn.

Routes:
Zo 26 juni: Vijf Eiken, Surae, Vrachechelse Heide en Cadettekamp
Ma 27 juni: Huis ter Heide, Groenendijk en Bleekse Kil
Di 28 juni: Vliegbasis, Princenbosch, Valkenberg en Meerseldreef (B)
Wo 29 juni: Rondje Tilburg, Gilzer heide en Landgoed Gorp & Roovert (B)

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar hvbfietsfestijn@tct93.nl

Bezoek ook onze facebookpagina!

 

http://www.tct93.nl/Evenementen/Hart_van_Brabant_Fietsfestijn/Editie_2016_Fietsfestijn_Tilburg