M
Volta Classic 2016
Volta Classic 2016

Toerafdeling

 

Officiële clubritten

Vanaf de laatste zondag in februari t/m de eerste zondag in november worden de officiële clubritten gereden. In deze periode wordt elke zaterdag en zondag en op nationale feestdagen een clubrit aangeboden. Het TCT'93 tenue is dan verplicht. Door deel te nemen zijn punten te verdienen voor het klassement 'clubkampioenschap'. Hiervoor dien je wel, voorafgaande aan de rit het aanwezigheidsformulier te tekenen en minimaal de rit tot aan de pauze mee te doen. Het klassement wordt op de website bijgehouden en is door ieder lid te volgen.

Groepen en snelheden

Tijdens officiële clubritten wordt er in 4 groepen gereden. Deze groepen hebben een snelheids- en afstandsindicatie en zijn genoemd naar sponsoren. Alle ritten starten om 09:00 vanaf Boerke Mutsaers (maps). De routes worden vooraf op de website gepubliceerd. Per groep is een routebegeleider die de route op GPS ter beschikking heeft. Samen met de wegkapitein leidt de routebegeleider de rit in goede banen.

Rij je voor het eerst in een groep? Klik hier voor meer details over in een groep rijden.

René Timmermans Groenten & Fruit Groep

Deze groep is nieuw in 2018 en is bedoeld voor fietsers die rustig toeren voorop stellen. De snelheid is laag en de afstand beperkt. In onderling overleg wordt bepaald of we stoppen voor koffie.

Bunga Melati Groep

Deze groep huisvest de echte toerfietser die een praatje maakt met iedereen en aandacht heeft voor de omgeving. Het tempo is door iedereen redelijk makkelijk te volgen maar de afstanden zijn al aanzienlijk. Op ongeveer de helft wordt gepauzeerd.

KOPAK Groep

De KOPAK-rijder wil een sportieve rit en krijgt die ook. Snelheid en afstand zijn een uitdaging, maar wel binnen de richtlijnen van de vereniging. Ook deze groep pauzeert op de helft van de rit.

Ventoux Groep

De Ventoux'ers voelen zich echte wielrenners. Op zaterdag is er een vaste route van ruim 100 km waarop stevig doorgereden wordt. Er zijn 3 sprints in deze route verwerkt en er is koffie op 65 km. Op zondag wordt er een andere route gereden.

Wegkapiteins

TCT'93 streeft er naar om bij in elke groep een wegkapitein mee te laten rijden. De wegkapitein (herkenbaar aan de gele armband) houdt de groepsdynamiek in de gaten, monitort de snelheid en spreekt deelnemers aan op ongeoorloofd gedrag. Incidenten, zoals valpartijen worden gerapporteerd en zonodig aan het bestuur voorgelegd. Aangezien het aantal wegkapiteins beperkt is, kan het voorkomen dat een groep vertrekt zonder. Dat is geen enkel probleem. Ieder lid is namelijk op de hoogte van de richtlijnen binnen de vereniging en dient daar naar te handelen. Bij toerfietsen is de groep belangrijker dan het individu, maar dat neemt niet weg dat de belangen van het individu ook door de groep dienen te worden gerespecteerd.

Vertrek bij Boerke Mutsaers

Het vertrek bij Boerke Mutsaers loopt als volgt:

 • Deelnemers schrijven zich in op de inschrijfbladen per groep waarmee de deelnemer gaat meerijden. Koffie/thee is beschikbaar op kosten van de vereniging. Wees dus op tijd!
 • 8:55 uur - Lid Toercommissie, wegkapitein en/of bestuurslid neemt het woord voor een welkomstwoordje. Het welkomstwoordje bestaat iedere clubrit uit: 
  • Uitleg groepen en snelheden; 
  • Voorstellen wegkapiteins, routebegeleiders, route en stopplaatsen; 
  • Uitleg doorgeven signalen; 
  • Samen Uit, Samen Thuis;
  • Eventuele EHBO-ers;
  • Vooral veel plezier en een veilige rit.

Stipt om 09.00 uur vertrekt de Ventoux-groep als eerste, daarna de KOPAK-groep, vervolgens de Bunga-groep en tenslotte de RT Gr&Fr-groep.

We vertrekken vanaf de parkeerplaats van Boerke Mutsaers over de Vijverlaan.

Inzet volgbus

We zetten de begeleidingsbus in op de dagen dat een chauffeur beschikbaar is. Als de bus ingezet wordt, gebeurt dit bij de Bunga groep. Ook bij lange ritten willen we de bus graag inzetten.

Leden kunnen zich aanmelden om met de bus een groep te begeleiden. Aanmelden kan via  toercommissie@tct93.nl

Speciale ritten

De vereniging kent een aantal speciale ritten. Ook hier geldt: TCT'93-tenue verplicht en zijn er punten te verdienen voor het klassement.

 • Openingsrit: op de laatste zondag van februari rijden we onze openingstocht in een rustige snelheid. Een ritje over +- 55 km om er effe in te komen en alle groepen door elkaar. Hiermee openen we het seizoen. Na afloop drinken we koffie en eten we een worstenbroodje bij Boerke Mutsaers. Samen met onze recreantenleden.
 • Herdenkingstocht: De tweede zondag van maart rijden we onze herdenkingstocht. Een door de toercommissie uitgezette tocht over een afstand van ongeveer 80 km. Met deze tocht herdenken we leden die ons ontvallen zijn.
 • Sluitingsrit: Op de eerste zondag van november sluiten we het seizoen af. Gezamenlijk rijden we een rit van +- 55 km. Na afloop drinken we koffie en eten we een worstenbroodje bij Boerke Mutsaers. Samen met onze recreantenleden.
 • Lange rit: Elke eerste zaterdag van de maand (april t/m september) wordt er een extra lange rit van 160 / 200 km gereden. We starten deze rit om 8.00 uur bij Boerke Mutsaers. Snelheidsindicatie is KOPAK-tempo, dus 29km/u gemiddeld. Inzet van de bus is mogelijk, wel zelf een chauffeur regelen. Deze rit wordt naast de gebruikelijke zaterdagrit gereden.
 • Lange rit op afstand: Elke tweede zaterdag van de maand (april t/m september) hebben we de lange rit op afstand. Een rit over 150/175 km. We verzamelen voor deze rit om 7.00 uur bij Boerke Mutsaers. Daarna rijden we naar een startlocatie. Spreek onderling af wie er voor transport (met de auto met een fietsendrager) wil zorgen. Deze rit wordt naast de gebruikelijke zaterdagrit gereden.

Zie de clubritten kalender voor de data en aanvullende gegevens!

Winterseizoen

In de winter fietsen we gewoon door! Zie winterseizoen voor details.

Splintergroeperingen

Door de weeks rijden de zogenoemde splintergroeperingen. Dit zijn geen officiële TCT'93 ritten, maar georganiseerd door leden. Over het algemeen mag iedereen (ook niet leden) meerijden. Het dragen van het TCT '93 tenue is ook niet verplicht. De meeste fietsers die bij een splintergroepering beginnen worden meestal na verloop van tijd toch wel lid.

De avondgroepen rijden alleen tijdens zomertijd. Bij aanvang en einde van de zomertijd wijkt de starttijd af. Zie Nieuws voor meer informatie hierover.

Je kan kiezen (of niet kiezen en alles rijden) uit het volgende:

 • DiDo (dinsdag- en donderdagochtend). Voor pensionado's, part-timers, snipperaars en huisvrouwen/-mannen
 • SUST (dinsdag- en donderdagavond). Voor iedereen die een stevig rondje wil fietsen 
 • E=E (dinsdagavond). Voor de elite die zich sportief wil meten (aanmelden voor app-groep)

Daarnaast rijden onze leden cyclo's en toertochten zoals de Waalse Pijl, La Chouffe Classic of de Ronde van Vlaanderen. Ook trekt er jaarlijks groepen de bergen in (Vogezen, Alpen, Pyreneeën, Dolomieten enz.)

Informatie

De website is de bron van algemene informatie en voor speciale gelegenheden maakt de club gebruik van email. Maar de meest directe wijze van communiceren met elkaar is via Facebook. Hier kan ieder lid informatie delen en ophalen. Je hebt hiervoor wel een eigen Facebook-account nodig en je moet je even melden bij de toercommissie om toegang te krijgen tot de gesloten groep.

 

http://www.tct93.nl/Afdelingen/Toerafdeling