M
Johan van der Kamp - Het Zand, Alphen 2016
Johan van der Kamp - Het Zand, Alphen 2016

MTB afdeling

TCT'93 bestaat uit zijn oorsprong uit leden op de racefiets die in de wintermaanden de mountainbike of crossfiets pakken om de lokale veldtoertochten te rijden om de winter te overbruggen. Een aantal jaren geleden ontvingen we steeds meer signalen op van leden om van de winteractiviteit een volwaardige afdeling te maken zodat er meer gefaciliteerd wordt rondom het mountainbiken. Dat is gelukt en sinds een aantal jaren worden er buiten de winter om ook tijdens het wegseizoen activiteiten georganiseerd, zodat mountainbiken binnen TCT'93, naast de tourfietsers en de recreanten, centraal staat.

We communiceren via de (besloten) Facebook groep van TCT'93, Leden van TCT'93, om samen af te spreken waar we een rondje gaan rijden. Naast Facebook e-mailen we de leden over de zogenaamde specials zoals clinics, toertochten, mtb uitjes en andere zaken.

Als we lokaal gaan rijden dan bepalen we de afstand aan de hand van het weer, de vorm van de dag en op de donderdagavond de opkomende duisternis. We fietsen altijd volgens het SUST (Samen Uit, Samen Thuis) principe! Als de groep groot is verdelen we hem naar snelheid en wachten we op elkaar aan het einde van de vaste route. Zorg dat je goed voorbereid bent en dat je fiets in orde is. Voor de MTB route van de Loonse en Drunense duinen heb je een sticker nodig. Deze is hier verkrijgbaar.

Tijdens de weekenden vertrekken we regelmatig gezamenlijk voor de diverse georganiseerde tochten in de regio, en ver daarbuiten! Deze toertochten vermelden we op Facebook, e-mailen we en zetten we op de Clubritten MTB kalender. Schroom niet om zelf iets te posten op Facebook als je ergens een mooie tocht wil rijden! Wil je geïnspireerd raken voor een tocht kijk dan op www.mtb-you.nl, www.mtb-kalender.nl of www.ntfu.nl/kalender

Zomertijd 2018

25 maart tot 28 oktober 2018.

Gedurende de zomertijd bestaat de mogelijkheid om op donderdagavond tegenover het tuincentrum Groenrijk aan de Stokhasseltlaan 39 in Tilburg Noord (maps) te vertrekken. Dit gebeurt in onderling overleg via Facebook. Bekijk dit nieuwsitem voor de starttijden i.v.m. invallende duisternis.

Tijdens de weekenden verzamelen we bij Boerke Mutsaers (maps) en starten we na de koffie op zaterdag en zondag om 9 uur.

Wintertijd 2018 / 2019

28 oktober 2017 tot 31 maart 2019.

Gedurende de wintermaanden vervalt de donderdagavond. Tijdens de weekenden verzamelen we bij Boerke Mutsaers (maps) en starten we na de koffie op zaterdag en zondag. Dit is normaliter om 9 uur. Tussen de eerste zondag van november en de laatste zondag van februari wordt er een half uurtje later gestart, namelijk 09:30. (In deze periode is het wegseizoen officieel gesloten.)

 

http://www.tct93.nl/Afdelingen/MTB_afdeling